Med denne hjemmeside vil jeg forsøge at skrive om eliteklassen national og international. Preben

(marts - 2004)
Interviews med Ea Holmquist:


Ea Holmquist & Felix


Navn: Ea Holmquist
Født: Tjaaa… 1951
Bopæl: Blære ved Aars i Nordjylland
Job:
Journalist på TV2/Nord. Derudover driver min mand Gert og jeg et økologisk fritidslandbrug med får og arbejdende border collier (www.bordercollies.dk)

Startede med hund - År:
Jeg fik min første hund i 1972. Men jeg begyndte først at gå til lydighedstræning i midten af 1980'erne

Klub:
Jeg er ikke medlem af en træningsklub. Men jeg er medlem af både DKK, Border Collie Klubben og Dansk Hyrdehundeklub

Resultater gennem årene (antal caciob - nr. v/ DM - NM - VM osv.)
Nu har jeg jo røbet mit fødselsår. Samtidig røber det, at min hukommelse ikke længere er for god! Men jeg har konkurreret i Eliteklassen med to hunde. Først med Kiljan, som har været med ved flere NM, EM og VM. Han har været Danmarksmester to gange. I Klasse 3 og året efter i Eliteklassen.

Kiljan har også kvalificeret sig til finalen om Årets LP-hund flere gange. Jeg har ikke tal på, hvor mange CACIOB'er han har vundet, men det er da blevet til flere. Da Kiljan stoppede som konkurrencehund, tog hans søn Felix over.
I modætning til Kiljan, som ofte vandt konkurrencer, er jeg efterhånden begyndt at kalde Felix "den evige to'er". Han har kvalificeret sig til tre DM'er - samtlige gange er han blevet nr. to. Han har ikke vundet CACIOB - til gengæld er han ofte blevet nr. to. Ak ja. Han har også deltaget ved NM og VM, ligesom han har kvalificeret sig til flere finaler i konkurrencen om Årets LP-hund

Hvor mange officielle LP-prøver har du deltaget i gennem årene:
Det har jeg ikke tal på, men mit kontoudskrift fra banken fortæller, at jeg har lagt en hel del penge for konkurrencer i DKK-regi i årenes løb!

Hvorfor blev det DKK's lydigheds program:
Det var nærmest en tilfældighed. I midten af 1980'erne boede jeg på Bornholm, hvor jeg købte en newfoundlænderhvalp.
Inger, som jeg købte hvalpen af, var LP-træner på DKK's træningsplads, og det viste sig, at hun var en fornuftig dame. Hun stillede nemlig som betingelse, at jeg meldte mig på et lydighedshold, hvis jeg ville købe en hvalp hos hende.
Senere blev jeg selv uddannet som LP- og senere også agility træner.

Da jeg flyttede til Nordjylland, var der ikke træningsmuligheder i DKK-regi i nærheden. Derfor meldte jeg ind i DcH, som efter min mening har et mere spændende og udfordrende lydighedsprogram - både for hund og fører. Men mit sociale netværk var nu engang i DKK, hvor jeg gennem årene havde lært en masse dejlige mennesker at kende, så det endte med, at jeg gik tilbage til DKK-programmet.

Ser vi dig i Eliteklassen i 2004 og hvad er dine planer for året og fremtiden:
Nej.
Nu lægger jeg lydigheden på hylden. Jeg har været med på top-konkurrenceniveau i ti år, så nu er jeg mæt, og har ikke længere det overskud, der skal til for at holde en hund i træning på det plan.
Til gengæld vil jeg satse mere på hyrdehundetræningen.

Hvor mange hunde har du haft:
Det er jo blevet til 10 dejlige hunde i tidens løb.
De første år havde jeg newfoundlændere, hvor jeg bestod en klasse 1 med den sidste, inden hun desværre døde i en alt for tidlig alder.
Så fik jeg min golden retriever Nuggi, som blev min første Lydighedschampion. Hende var jeg så heldig at få lov til at beholde i næsten 15 år.
Senere gik jeg over til border collier.

Har du p.t. kun Border collier og hvor mange:
I skrivende stund har Gert og jeg fire border collier

Jeg ved du og din mand Gert har får, har du aldrig gået til konkurrence på får med din hund:
Jo da. Kiljan har faktisk titlen HYRDPR påført sin stambog, hvilket betyder, at han har bestået DKK's officielle hyrdehundeprøve.

Ea Holmquist

 

  Link:
lydighed.dk
Landshold (N)
Leo (N)
Mitzi (S)
DKK
SKK
NKK
BC Database
BC klubben

M-C.enil