Med denne hjemmeside vil jeg forsøge at skrive om eliteklassen national og international. Preben

(Januar - 2005)
Interviews med Berit Rasmussen:


Berit Rasmussen & Nico

Navn: Berit Nathalie Rasmussen

Født (årstal): 1971

Bopæl:
Jeg bor i et rækkehus i Odense's udkant, nær skove og marker, sammen med Charley,
min søn Kasper og vores 3 hunde.

Uddannelse/ Job:
Jeg er uddannet på handelsskolen med etb (elektronisk tekst behandling) Derudover har jeg haft en kombineret bager/kiosk forretning, arbejdet 4 år i video 4, arbejdet i en børnehave og på fyns rideskole som underviser og alt-muligt-pige ;-) De sidste 3 år har jeg været i bestyrelsen for vores børn og unge forening hvor jeg har arbejdet frivilligt nogle gange om ugen med børnene og været co-administrator for en internet cafe med mac computere og pc'er. Lige nu træner jeg mest andres hunde.

Startede med hund - år?
Jeg startede med Nico første gang i maj 2002.

Klub?
Jeg er ikke tilknyttet en klub.

Hvor mange hunde har du haft gennem tiderne?
Som helt lille kan jeg huske vi havde en stor newfoundlænder. Som 10-årig fik jeg en lille skotte/pudel krydsning fra et internat, en sød lille tæve der dog blev omplaceret til et godt hjem p.g.a hun ikke kunne være alene hjemme når jeg var i skole.

Som 16-årig fik jeg en dobermantæve som jeg altid havde med mig på rideskolen, vi var sammen i al min tid udenfor skolen men min mor kunne ikke holde hende ud når jeg ikke var hjemme, hun peb konstant og sad og ventede ved døren, så efter 2 år blev hun omplaceret, denne gang til min storebror, hvorfra jeg så måtte hente hende når jeg havde lyst, og det gjorde jeg rigtig meget. Jeg kom og gik ture med hende og havde hende senere boende i perioder til hun døde 9 år gammel.

Så besluttede jeg mig til at jeg først ville have hund når jeg havde fundet det rigtige sted at bo og det fandt jeg i 1998, hvor jeg flyttede ind her. Da vidste jeg at her ville jeg blive boende. Så i år 2000 fik vi så Sasha, en sheltie som er Kasper's hund. Hun var 6 mdr. da vi købte hende og hun havde en masse problemer, hun havde intet lært hvor hun kom fra og jeg tog udfordringen op med at lære hende at blive renlig, være alene hjemme, ja alt skulle trænes fra starten, men det lykkes og i dag er hun en velfungerende hund som især Kasper har rigtig meget glæde af.

Jeg mente dog det måtte være lettere at lære en hvalp alle disse ting og jeg fik lyst til at have min egen hund og købte så Nico i 2001. I september 2004 kom så også Frigg hertil men hun er jo egentlig Charley's hund.(Hun er mors hund det ved Charley bare ikke helt ;-) Vi tager os selvfølgelig alle sammen af alle 3 hunde.

Resultater gennem årene (antal CACIOB - nr. v/ DM - NM - VM osv.)?
Vi har vundet årets hund, DM og fynsmesterskabet i klasse 3.

Nico og jeg har gået Eliteklasse i 2 år nu og begge år har vi været vinder af "Årets hund". Vi har nok en 12-15 CACIOB og vi vandt DM i 2003.
Vi blev nr. 6 til NM og nr. 10 til EM. Vi har ikke været med til andre mesterskaber endnu ;-)

I Sverige vandt vi et CACIOB og blev dermed International Champion. (ok vi mangler lige en andenpræmie til udstilling, det har vi planlagt at se om vi kan få i 2005).
Nico og jeg kunne ikke stille op til DM i 2004 for det var planlagt i samme weekend som EM i Italien. Ikke særlig smart. Charley og jeg valgte så at tage alene af sted til EM.

Hvor mange officielle LP-prøver har du deltaget i gennem årene?
Jeg har stillet op i Eliteklassen ca. 40 gange alt i alt på nuværende tidspunkt. Det tæller både DM, NM, EM og prøver i Sverige og Danmark.

Hvorfor blev det DKK's lydigheds program?
Det blev DKK's lydighedsprogram fordi jeg meldte mig ind i DKK da jeg købte Sasha. Da ringede jeg til DKK og fik lydighedsprogrammet tilsendt. Da jeg købte Nico stillede Helle Kuntz fra kennel Igor sig til rådighed indimellem de første 6 måneder, hvor vi trænede sammen 4 hvalpe fra kuldet. Det var målrettet mod DKK's lydighedsprogrammer.

Ser vi dig også i Eliteklassen i 2005 og hvad er dine planer for 2005 og fremtiden?
Jeg tager i hvert fald 2005 med i Eliteklassen i Danmark. Jeg vil også gerne med til DM i 2005. Jeg må da indrømme at jeg er skuffet over at DKK ikke kunne stille hold til hverken EM i Italien eller NM i Finland i 2004, og lige nu synes jeg det ser sort ud for fremtiden for lydighed i Danmark.

Jeg har virkelig brug for udfordringen til de store mesterskaber og det er der jeg virkelig føler jeg konkurrerer. Hvis ikke 2005 viser en positiv udvikling mht. landshold vil jeg udelukkende til at konkurrere i Sverige i fremtiden.

Berit Rasmussen

 

  Link:
lydighed.dk
Landshold (N)
Leo (N)
Mitzi (S)
DKK
SKK
NKK
BC Database
BC klubben

M-C.enil